STARTUJ Z HP NEWS! | DODAJ DO ULUBIONYCH | POLEĆ HARRY POTTER NEWS! | WSPÓŁPRACA Z HP NEWS | KONTAKT
Harry Potter - Newsy Harry Potter i Insygnia Śmierci Harry Potter - Artykuły Forum Harry Potter News Harry Potter News - księga gości Informacje o Harry Potter News  

Wiadomości: Książki Siódmy tom Filmy Wywiady Fan Fiction Fan Zone
HPNews.pl
   O stronie   Redakcja   K. Recenzentów   Kontakt   Prorok   Forum   Chat ()   FAQ   Prasa o nas   TOP 10   Mapa serwisu   Szukaj...
Menu
KsiążkiSiódmy tomFilmyPiąty filmGryHP NewsInneArchiwum
K. FilozoficznyK. TajemnicW. AzkabanuCzara OgniaZakon FeniksaKsiążę PółkrwiInsygnia Śmierci
K. FilozoficznyK. TajemnicW. AzkabanuCzara OgniaZakon Feniksa

Książki:O książkachJ.K. RowlingA. PolkowskiMary GrandPreWydawnictwaJak powstał HP?Błędy autorkiCiekawostkiSłownik ZaklęćHP w liczbachCzarna MagiaKim jest R.A.B.?Czarna Seria
Filmy:O filmachReżyserzyProducentAktorzyUrodziny aktorówBłędy w filmach
Świat Magii:HogwartQuidditchCzarna MagiaMagiczne...?SmokiWMIGUROK
Twoje kontoE-kartkiPWRanking fanówFan FictionGaleriaPsychotestyQuizyFan MiesiącaDownloadWasze listyDowcipyLinkiWyślij newsaWyślij artykułDołącz do nas!
K. FilozoficznyK. TajemnicW. AzkabanuCzara OgniaZakon FeniksaQuidditch WC
 FORUM:Ogólna dyskusjaKsiążkiFilmyGryHarry Potter 6Harry Potter 7StronaFan FictionFan ArtInna twórczośćOff-Topic
Sponsorzy

Aktualnie brak

Login
Pseudonim

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz miał kilka przywilejów.

HPNews.pl » Artykuły » Aktorzy » Jamie Waylett


Jamie Waylett

*** ***

Jego kariera aktorska rozpoczęła się w 1999 roku, gdy do szkoły do której uczęszczał zawitała ekipa filmowa przygotowująca casting do filmu "Harry Potter i Kamień Filozoficzny". Początkowo miał zagrać Dudleya Dursleya, lecz gdy na to miejsce został wybrany Harry Melling, to Jamie musiał "zadowolić" się rolą Vincenta Crabbe'a - goryla i przyjaciela Draco Malfoya.


Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia
Data urodzenia: 21 lipiec 1989
Znak zodiaku: Rak
Hobby: słuchanie muzyki, gra na Playstation, jazda na rowerze


Filmografia:

2005: Harry Potter i Czara Ognia
2004: Harry Potter i więzień Azkabanu
2002: Harry Potter i Komnata Tajemnic
2001: Harry Potter i Kamień Filozoficzny
2001: The Saturday Show (gościnnie)








Opublikowane: 2005-10-22 (2079 odsłon)

[ Wróć ] | Powrót do strony głównej

© Copyright 2003-2008 by HPNews.pl .
P-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.
Tworzenie strony: 0.43 sekund
Page created in 0.425031 Seconds